У Петербурзі в відділі поліції повісили плакат із закликом “душити русофобію” і нацистським малюнком

У Санкт-Петербурзі в відділі поліції № 70 на інформаційному стенді повісили плакат про “антиросійські дослідні структури”.  У його оформленні використовується версія нацистського пропагандистського малюнка. Як повідомляє currenttime.tv, на це звернуло увагу російське видання “Фонтанка”.

Плакат підготовлений управлінням по роботі з особовим складом головного управління МВС РФ по Петербургу і Ленінградській області.  У ньому перераховуються зарубіжні дослідні організації.  За версією творців плаката, вони готують людей, які “в потрібний час зможуть стати призвідниками масових антиурядових виступів”, а також ведуть антиросійську діяльність і “фактично є аналогом” спецслужб.

Серед організацій згадуються Інститут Кеннана, Фонд Сороса і Фонд Єгора Гайдара, Human Rights Watch, Amnesty International та “Меморіал” (внесений російськими властями в список “іноземних агентів”, організація оскаржує цей статус).

У правому нижньому кутку плаката зображена чоловіча рука, що стискає шию змії, з підписом “Нещадно дави русофобію, або вона задавить тебе”.  Це віддзеркалена версія нацистського малюнка 1931 “Смерть брехні”.  Згідно сайту архіву землі Баден-Вюртемберг, таке ж зображення використовували на афіші заходу Націонал-соціалістичної німецької робітничої партії (НСДАП).

В оригінальній версії на змії були написи “Марксизм” і “Великий капітал”, а на рукаві сорочки чоловіки – червона пов’язка зі свастикою.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.