У переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці України, вже 199 російських артистів

Міністерство культури та інформаційної політики України внесло до чорного списку ще сім російських артистів, повідомляється на сайті відомства. Всього у переліку персон нон-грата від російської культури – 199 осіб.

Згідно з оновленими даними, до переліку осіб, що «становлять загрозу національній безпеці України», потрапили співачка Ельвіра Тугушева, актори Віра Алентова і Євген Александров, композитор і керівник джазового оркестру, музикант Ігор Бриль, джазмени Денис Каганець і Яків Окунь, а також засновник кінокомпанії «Таврида фільм” Одіссей Піпія.

“Перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці, складає Міністерство культури України на підставі звернень Ради національної безпеки і оборони України, Служби безпеки України, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення”, – зазначено у документі.

Нагадаємо, 26 травня уряд України ввів персональні санкції проти 11 російських артистів за відвідування Криму. До переліку, зокрема, потрапили актори Володимир Вдовиченков, Жанна Еппле, Ольга Кабо, Дмитро Орлов, Олександр Петров, Євген Пронін, Євген Стичкін, Павло Трубінер і Олексій Чадов.

Мінкультури створило чорний список російських діячів культури ще у 2015 році. На терені України також заборонило показ російських фільмів з «мілітаристським» мотивами, знятих після 1991 року, а також серіалів, створених після 2014-го.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал