У перекладі на українську вийшла книжка “Історія громадянської війни в США”

У видавництві “Пропала грамота” вийшла друком книжка американського історика Джеймса Форда Роудса “Історія громадянської війни в США”, яка отримала Пулітцерівську премію, у перекладі українською мовою. Про це повідомляє propalahramota.com.ua.

У виданні детально та прискіпливо описано визначальну подію для Сполучених Штатів — Громадянську війну 1861—1865 років. Автор розглядає Громадянську війну не тільки через призму битв, а й додає широку панораму дипломатичної гри, проникає до владних кабінетів, бавовняних плантацій, вулиць індустріальних міст.

І все це щоби максимально об’єктивно, яскраво та детально розповісти історію Громадянської війни.

Перекладач Ігор Бігун прокоментував:

“Український переклад книжки Дж. Ф. Роудса є першою історичною працею українською мовою, присвяченою конкретно темі Громадянської війни в США – однієї з найбільш визначальних для всієї історії Штатів події.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Автор приділяє вдосталь уваги відтворенню політичних і особистісних портретів ключових осіб Союзу й Конфедерації: президентів Авраама Лінкольна й Джефферсона Дейвіса, їхніх міністрів та генералів.

Сама завдяки охопленню предмета з багатьох кутів зору книжа здобула Пулітцерівську премію в 1918 році. На додачу, українське видання доповнене численними фотографіями, репродукціями картин і оригінальними схемами бойових дій”.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.