У Парижі журнал зобразив темношкіру депутатку рабинею із ланцюгом на шиї. Прокуратура почала провадження

Прокуратура Парижа розпочала розслідування стосовно ілюстрацій в ультраправому журналі Valeurs Actuelles, де темношкіру депутатку і політика Даніель Обоно зобразили рабинею XVIII століття. Про це повідомляє babel.ua з посиланням на CNN.

Прокуратура відкрила провадження за звинуваченнями в расистських образах. Расова образа у Франції карається або тюремним увʼязненням до року, або штрафом у €45 тисяч.

Стаття в журналі Valeurs Actuelles під назвою «Даніель Обоно в епоху рабства» — це вигадане оповідання про повернення Обоно в Африку XVIII століття. Журнал містив ілюстрації, що зображують Обоно з ланцюгами на шиї.

Сама Обоно у Twitter висловила невдоволення з приводу цього: «На щастя, ми все ще можемо писати расистське лайно в таблоїді та ілюструвати його зображеннями темношкірого французького депутата африканського походження у вигляді рабині».

Журнал відповів їй на це: «Расистське лайно? Це вигадана історія, в якій розгортаються жахи африканського рабства у XVIII столітті».

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

У бесіді з французьким телеканалом BFMTV заступник редактора журналу Тугдуал Дені сказав, що особисто вибачився перед депутаткою. Однак Дені виступив на захист основного посилу цієї статті. Зокрема, за його словами, її метою було показати, що міжафриканська работоргівля існувала в тандемі з європейською.

  • Даніель Обоно — лівий член Національних зборів франко-габонського походження.