У ПАР помер автор пригодницьких романів Вілбур Сміт

Південноафриканський письменник Вілбур Сміт, відомий своїми пригодницькими та історичними романами, помер у суботу в Кейптауні, Південна Африка, у віці 88 років.

Як передає ukrinform.ua з посиланням на сайт письменника, він пішов з життя раптово, поруч з ним була його дружина Нісо.

Вілбур Сміт, один з найбільш плідних і відомих авторів у світі, народився 9 січня 1933 року в Північній Родезії, нинішній Замбії, пережив малярію (заразився у 18 місяців) і поліомієліт (у 16 років).

«Я пережив тяжкі часи й невдалі шлюби, бачив, як люди, яких я любив, помирали в мене на руках, але врешті-решт усе сприяло тому, що я прожив надзвичайно насичене і прекрасне життя. Я хотів би, щоб мене запам’ятали як людину, яка зуміла принести радість мільйонам читачів», – написав він у 2018 році.

Книжки Сміта виходили 26 мовами у 38 країнах накладом більш як 110 мільйонів примірників. Серед його романів найбільш відомі «Божество річки», «Сьомий сувій», «Сонячний птах», «Тріумф сонця» (дві останні виходили українською). За сценаріями Сміта знято десять фільмів.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.