У Новограді-Волинському врочисто відзначили 150-річчя з дня народження Лесі Українки

На жаль, через різке зростання у громаді захворюваності на COVID-19 значну частину ювілейних заходів довелося перенести на літо, коли проводитиметься міжнародний фестиваль «Лесині джерела». Однак сотні городян та гостей міста все ж таки отримали нагоду долучитися до вшанування пам’яті славетної землячки, що відбувалося просто неба. Про це повідомляє golos.com.uа.

Розпочалися святкові заходи з урочистого спецпогашення ювілейних поштових марок та конвертів у приміщенні Новоград-Волинського літературно-меморіального музею Лесі Українки за участі міського голови Миколи Боровця, завідувачки музею Віри Римської, директора Житомирської дирекції АТ «Укрпошта» Дмитра Шулевського і заступників голови Житомирської ОДА Юрія Оханського та Віктора Градівського.

Згодом біля будиночка над Случчю, де 150 років тому народилася маленька Лариса Косач, зібралися шанувальники таланту геніальної доньки українського народу, представники влади, творчої інтелігенції та громадськості для участі у святковому дійстві «На гостину до Лесі». З вітальним словом до присутніх звернулися завідувачка літературно-меморіального музею Віра Римська, очільник міста Микола Боровець, народний депутат Дмитро Костюк, колишній Голова Верховної Ради Володимир Литвин, заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма, заступник голови Житомирської ОДА Юрій Оханський, заступниця голови Національної спілки письменників України Тетяна Фольварочна, а також учасники делегації з міста Нетішин Хмельницької області. Зі сцени лунали слова шани та захоплення незламною силою духу Лесі Українки та її полум’яним поетичним словом. На завершення дійства його учасники випустили у небо 150 білосніжних повітряних кульок із логотипом свята і поклали квіти до погруддя мисткині перед літературно-меморіальним музеєм та до пам’ятника на площі, названій на її честь.

Житомирська область.

Фото зі сторінки Новоград-Волинської міської ради у Фейсбуці

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.