У Новоград-Волинському з’являться нові туристичні маршрути, присвячені Лесі Українці

У місті Новоград-Волинському, що на Житомирщині, вирішили створити нові туристичні маршрути. Всі вони будуть так чи інакше присвячені Лесі Українці, пов’язані з її біографією та творчістю. Для неї це місто було рідним.

У Новоград-Волинському міській раді інформують, з якою метою створена нова туристична програма. Краєзнавці хочуть познайомити якомога більше людей з життям і творчістю знаменитої української письменниці. Причому зробити це неформально.

До того ж завдяки Лесі Українці її рідне місто стане красивіше. Щоб привести в презентабельний вигляд об’єкти, пов’язані з поетесою, з міського бюджету спеціально виділені кошти, повідомляє ФБ Новоград-Волинської міськради. Все це приурочено до 150-річчя від дня народження Лесі Українки.

У Новоград-Волинському будуть встановлені туристичні вказівники. На в’їзді в місто теж поставлять нові в’їзні знаки. Протягом року відбудуться різноманітні тематичні виставки, конференції і конкурси. Ну і найцікавіше для туристів – екскурсії по нових маршрутах, пов’язаних з ім’ям дивовижної жінки Лариси Петрівни Косач. Окремий пункт програми – реконструкція та розширення площ Музею Лесі Українки, що базується в Новограді-Волинському. Наприклад, приведуть в порядок дороги і тротуари неподалік від пам’ятника Лесі Українки, на однойменній площі. Також буде облаштовано спуск до Лесиному джерела. Крім того, міська влада також планує звернутися до президента країни з проханням оголосити 2021-й рік роком Лесі Українки.

Фото novograd.osp-ua.info

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал