У новій книзі “Володар перстнів” вперше з’являться малюнки Толкіна

Стало відомо, що нове видання культового роману англійського письменника Джона Р.Р. Толкіна “Володар перстнів” вийде з серією начерків і малюнків, які були створені автором книги.

Це перший випадок з самого моменту видання твору в 1954 році, коли малюнки відомого письменника проілюструють найвідомішу роботу в його житті. Як пише sport.znaj.ua, про це повідомляє видання The Guardian.

Компанія Tolkien Estate, яка управляє авторськими правами на твори Джона Толкіна, і надала видавничому дому дозвіл на публікацію роману з його малюнками.

“Автор був вельми скромним. Незважаючи на відсутність формальної освіти, він володів очевидним і рідкісним художнім талантом, але нехтував ним”, — заявив заступник директора HarperCollins Кріс Сміт.

Це видання планують випустити в жовтні, включаючи тридцять малюнків, карт і начерків. До цього в повісті “Хоббіт, або Туди і назад” вже були представлені ілюстрації письменника. Але один з критиків висловлювався про них, заявляючи, що вони не відображають уяви і літературного таланту автора книги.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.