У Нью-Йорку вийшов друком ювілейний альманах “Беларус”

У Нью-Йорку (США) вийшов друком черговий ювілейний 15-й том альманаху екзильних білоруських закордонних письменників “Беларус” (Нью-Йорк : В-во “Беларус”, 2021 р.)

В Альманасі надруковані численні твори численних білоруських авторів, які живуть поза межами Білорусії (це зокрема умова можливості бути надрукованим в Альманасі).

Особливість Альманаху в тому, що він друкується правописом класичної білоруської тарашкевиці, а не придуманої совітами наркомовки.

Серед видатних і постійних авторів Альманаху – екзильні білоруські дисиденти: політики і письменники Зенон Пазняк (США/Польща) та Максим Щур (Чехія/Швеція) з якими особисто знайомий і зустрічався український емігрантський письменник Олег Павлів (Чехія/Україна) – теж постійний автор творами і меценат фінансово Альманаху від 2015 року.

Від України О. Павлів єдиний українець, який постійно друкується в Альманасі, але в Альманасі друкується теж Іна Снарська – білоруска, яка живе і творить в місті Полтава, Україна.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

У 2021 році Товариством “Опір Західної України”, яке очолює співавтор Альманаху О. Павлів заснована Науково-Літературна Студія “Білоруська Твердиня” в якій відображені багаторічні напрацювання співпраці Товариства зокрема і О. Павліва в цілому із білоруською екзильною дисидентською діаспорою в США і Чехії починаючи з 2014 року крізь призму культурних, мовних, літературних, історичних та ін. культуротворчих аспектів та з якою можна ознайомитися на веб-сайті за посиланням: www.bilorusy.jimdofree.com

 

Управа Товариства “Опір Західної України”

Прага, Чехія

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.