У Нью-Йорку через 100 років український «Щедрик» знову прозвучав в залі Карнеґі-Гол

«Щедрик» Миколи Леонтовича знову прозвучав у концертній залі Карнеґі-Гол, де 100 років тому відбулася прем’єра цієї композиції у Нью-Йорку.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в Instagram.

«Україна пишається твором Леонтовича. Через нього ми розповідаємо світові про українську культуру та ідентичність. Це особливо важливо зараз, коли росія намагається знищити наш народ. Саме тому вечір почався з аплодисментів військовим ЗСУ», — зазначив міністр.

На концерті з нагоди століття прем’єри «Щедрика» у США в залі та онлайн виступили Український дитячий хор «Щедрик» з Києва, український хор «Думка» з Нью-Йорка та хор «Трініті Вол-Стріт».

Ведучими були режисер Мартін Скорсезе та американська акторка українського походження Віра Фарміга. Запрошеними гостям стали американська оперна співачка Джанай Брюггер та українська фолк-виконавиця Марічка Марчик.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

«Композитор Тревор Вестон представив нову композицію на вірш Сергія Жадана, написаний спеціально для цього концерту. Пролунали твори Еріка Вітакра, Леонарда Бернштейна, Валентина Сильвестрова та Джорджа Гершвіна», — додав Кулеба.

Він наголосив, що частина зібраних з продажу квитків коштів піде на відбудову України у межах ініціативи United24.

hromadske.ua