У Німеччині звільняють головну редакторку журналу, який опублікував згенероване «інтерв’ю» Шумахера

З посади звільняють головну редакторку німецького тижневика Die Aktuell Енн Гоффманн. Журнал опублікував згенероване штучним інтелектом «інтерв’ю» від імені Міхаеля Шумахера, за що сім’я автогонника планувала подати до суду.

Про звільнення повідомила медіагрупа Funke, до якої входить журнал Die Aktuell.

«Внаслідок публікування цієї статті визначено прямі кадрові наслідки. Нинішню головну редакторку журналу Енн Гоффман, яка очолює його з 2009 року, сьогодні буде звільнено від обов’язків», — йдеться в заяві.

У Funke попросили вибачення в родини Шумахера за повідомлення про автогонника в останньому номері видання, зазначивши, що «ця оманлива стаття, яка жодним чином не відповідає стандартам журналістики», ніколи не повинна була з’являтися.

ЩО ПЕРЕДУВАЛО?

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Відомий автогонник, семиразовий чемпіон світу та володар численних рекордів «Формули-1» Міхаель Шумахер не з’являвся на публіці з 2013 року, коли через нещасний випадок отримав травму голови та певний час перебував у комі. Родина Шумахера охороняла його конфіденційність, а інформація про його стан була обмежена.

А втім, Die Aktuelle нещодавно опублікувало на обкладинці свого останнього номера фотографію усміхненого 54-річного Шумахера із заголовком «Міхаель Шумахер, перше інтерв’ю», а знизу підпис: «Це звучало оманливо реально».

Як виявилося, стаття була створена за допомогою програми штучного інтелекту під назвою charatcter.ai, яка генерувала «цитати» Шумахера про його здоров’я та сім’ю.

Через це родина Шумахера заявляла, що планує подати позов проти німецького тижневика.

Маркіян Климковецький

hromadske.ua