У Німеччині суд заборонив шестирічному котові брати участь у виборах мера міста, бо йому нема 18 років і він не має громадянства

Влада міста Деммін німецької землі Мекленбург-Передня Померанія відхилила заяву на балотування на посаду мера, яку подали від імені шестирічного кота Сирка (німецькою Quarky). Про це пише hromadske.ua

Як пояснив чинний мер Демміна Майкл Кох у коментарі інформагентству dpa, Сиркові не виповнилося 18 років — мінімального віку для участі у виборах, — а ще в його заяві був відсутній особистий підпис.

Крім того, обов’язковим для участі у виборах є підтвердження німецького громадянства, яке, на жаль (або на щастя), тваринам у Німеччині поки не видають. Через це, до речі, Сирок не зможе навіть голосувати.

Одним із перших про незвичного кандидата повідомило місцеве видання Nordkurier ще 5 лютого. Власник тварини Торстен Лор тоді пояснив журналістам, що вдався до такого кроку через розчарування місцевими політиками.

За словами Лора, кандидатура Сирка «має струсонути людей і спонукати їх думати» про майбутнє Демміна. Адже багато мешканців міста, на думку чоловіка, не беруть участі в його суспільному житті.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

«Багато хто каже, що зараз у Демміні жити гірше, ніж у часи НДР», — заявляв Лор. Але він уже тоді говорив, що якщо Сирок раптом справді переможе на виборах, то зніме свою кандидатуру: «Само собою, [кіт на посаді мера] — це нонсенс».

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.