У Національному художньому музеї України відкриється виставка робіт з артбуку Жадана “Список кораблів”

У Національному художньому музеї України (NAMU) відкриється виставка робіт з артбуку Сергія Жадана “Список кораблів”. Сім з дев’яти робіт художниці Катерини Косьяненко були створені спеціально для книжки. Про це повідомляє suspilne.media.

“Список кораблів” — книга віршів українського поета та громадського активіста Сергія Жадана, яка вийшла друком у 2020 році у видавництві MERIDIAN CZERNOWITZ та налічує 60 віршів.

Це своєрідний артбук, що поруч із текстами віршів містить дев’ять картин української художниці Катерини Косьяненко.

Як повідомляє lb.ua, відкриття виставки відбудеться 28 липня о 18.00 за участі Сергія Жадана, Катерини Косьяненко та кураторки проєкту Тетяни Швед-Безкоровайної. Вхід на відкриття вільний, за попередньою реєстрацією.

На думку організаторів виставки, роботи художниці постають візуальним відповідником поезії, що органічно об’єднує сучасну українську буденність та біблійні алюзії.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Виставка триватиме з 28 липня до 8 серпня.

Що відомо

  • Катерина Косьяненко — українська художниця, членкиня Національної спілки художників України.
  • Її фігуративний живопис стилістично близький до іконопису доби українського бароко, живопису епохи Відродження, а пейзажі та натюрморти мають риси імпресіоністичного трактування натури.
  • Апелювання до художньої спадщини минулого, поєднання рис різних стилів та напрямків образотворчого мистецтва з надсучасним баченням надає творам Катерини Косьяненко яскравої індивідуальності й неповторності.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.