У “Мистецькому арсеналі” почалася виставка сучасної української фотографії

У “Мистецькому арсеналі” відкрилась виставка “Чутливість. Сучасна українська фотографія”, яка охопить роботи останніх 30 років. Як інформує suspilne.media, про це повідомляється на Facebook-сторінці інституції та на офіційному сайті.

Організатори запевняють, що фотографія – надзвичайно рефлексивний жанр мистецтва, дуже чутливий до змін часу, тенденцій, технологій. Останніми десятиліттями стосовно майбутнього фотографії були найпохмуріші прогнози, проте вони не справджуються – традиційні аналогові знімки та цифрові новації створюють нові підходи до творчості.

Виставка представляє всю множинність методів роботи з фотографією в Україні протягом майже трьох останніх десятиліть. Куратори(ки) виставкового проєкту Максим Горбацький, Соломія Савчук, Олександр Соловйов пропонують подивитися на цей шлях “цілісно та розгорнуто”.

“Попри те, що виставка охоплює широке коло авторів та явищ, її акцент не на хронології чи енциклопедичності — а на процесах у самому медіумі. Фотографічна оптика дає змогу відчути та осмислити час на відносно короткій дистанції”, – повідомляють організатори виставки.

Експозиція розташована у 9 залах і представлена більш ніж 60 авторами. Загалом виставка складається з близько 700 робіт.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Виставка у “Мистецькому арсеналі” (Київ, вул. Лаврська, 12) триватиме до 5 вересня 2021 року. Графік роботи: вівторок-неділя з 11:00 до 20:00.

Придбати квиток можна за посиланням. Зверніть увагу, що на виставці можна побачити фотографії, що зображають сенситивні теми. Тому рішення про відвідування виставки з дітьми організатори залишають на розсуд батьків.

Проєкт реалізується за підтримки Українського культурного фонду.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.