У Миколаєві презентували книгу про Іловайськ

 

Книгу «Іловайськ», присвячену трагічним подіям на Донбасі у серпні 2014 року, презентували у вівторок в Миколаєві.

Про це повідомляє Укрінформ.
«Я зустрівся з товаришем, який повернувся з першої місії «Чорного тюльпана». Він розповів мені про те, що насправді сталося в Іловайську, що там набагато більше загиблих, аніж це подається в офіційних джерелах. Я зацікавився темою і почав її досліджувати. Я записав величезну кількість інтерв’ю людей, які були в Іловайському котлі. Так з’явилася ця книга, яка зафіксувала ту реальну історію, але на стовідсоткову правдивість вона не претендує. Це художній твір, але фактів я не міняв», – розповів автор книги, український письменник і журналіст Євген Положій.
Він зазначив, що продав права на книгу видавництву і нині не впливає на реалізацію. Йому відомо, що наразі вийшли 12 тисяч примірників і це дуже гарний наклад для українських книг.
Книга написана двома мовами – українською та російською, в залежності від того, на яку історію спирався автор. Вона включає 16 новел, сюжетні лінії яких перегукуються між собою. Автор рекомендує читати їх по одній у день.
«Я хотів створити територію художньої правди, а також мати емоційний тиск на читача. Мене в наших солдатах, крім героїзму і мужності, найбільше вразила їх людяність», – сказав Положій.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал