У Миколаєві вшанували Тараса Шевченка

Тарасові  Дні  цьогоріч миколаївські письменники, рухівці, освітяни, городяни святкували  під гуркіт московської канонади та звуки стривожених сирен.

Патріотично налаштовані мешканці міста вшанували 208-му річницю від дня народження батька української нації Тараса Шевченка. На початку прозвучав  Гімн України.

Звернулися до містян учасник бойових дій Олег Кравець,  голова крайової організації Рух Юрій Діденко, освітянин Леонід Ржепецький, працівник культури Сергій Гололобов. Вони наголошували на задавнені  підступності росіян та їхні імперські наміри, багато писав та проповідував через поетичне слово наш Пророк Тарас Шевченко. І нині його слово залишається на передньому рубежі боротьби за Україну.

Голова Миколаївської обласної організації НСПУ Віра Марущак наголосила на тому, що поезія генія є знаковою, кличе до боротьби з російським окупантом. Голос Кобзаря, як ніколи, звучить у серці українців, надихає на боротьбу.

Борітеся – поборете,

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Вам Бог помагає!

За вас правда,

За вас слава

І воля святая!

Віра Марущак наголосила, що у письменника є своя зброя – слово. Миколаївські  поети Лариса Матвєєва, Людмила Щетініна, Ганна Король, Галина Запорожченко, та інші підтримують народ своїми патріотичними поезіями.

Письменниця Людмила Щетініна прочитала вірш про захисників вітчизни.

Учасники поклали квіти до підніжжя пам’ятника.

Пресслужба МОО НСПУ