У Миколаєві письменниця Віра Марущак провела зустріч з дітьми-біженцями

Допомогти дітям долати наслідки російської агресії, свідками якої вони стали, таке завдання ставила перед собою, йдучи на зустріч з дітьми-біженцями. Зумисне обрала свою казку «Гуска-боягузка», в якій розповідається про головну героїню,  буцімто, боязливу гуску, а насправді  незважаючи на свою репутацію, птиця повела себе сміливо і наполегливо, рятуючи друга – песика Бровка.

Діти, відповідаючи на мої запитання про свої страхи під час обстрілів, розповідали, що поруч з ними були батьки, які їх захищали, а вони були готові допомагати своїм братикам і сестричкам,  котикам і собачкам. Дмитрик і Яна пригадали, що у них також були гуси.  Діти раділи щасливому закінченню казки. Усвідомили, що також можуть бути корисними  для менших друзів.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Разом зі мною на зустрічі була психолог Міла Соболєва, яка спостерігала за поведінкою малечі, аналізувала відповіді на мої запитання, а потім запропонувала виконати фізичні вправи, які  стабілізують дитячу психіку. Що вони  зробили з великим ентузіазмом і задоволенням.

Зустріч закінчилася, одначе такі діалоги буду продовжувати й надалі.

Гнітюча атмосфера  війни, потребує  розважливих розмов і сонячних     висновків.

Віра Марущак,

голова МОО НСПУ