У Миколаєві презентували книгу про таємницю атлантів, яку надрукували з старих рукописів

У миколаївській обласній універсальній науковій бібліотеці презентували книгу миколаївського інженера, педагога та письменника Володимира Рюміна “Тайна атлантов”. Про це повідомляє suspilne.media.

Книга складається з трьох частин: сімейний архів автора, понад 20 поетичних творів та історико-фантастична повість “Тайна атлантов”, у якій письменник описує пошуки каменя часів цивілізації атлантів на тлі Давнього Єгипту.

Історик Володимир Щукін вивчав життєвий і творчий шлях Володимира Рюміна. За його словами, книги цього автора цікаві своєю багатогранністю та легко читаються.

“На мій погляд, цілком професійна література. Він, вочевидь, ніколи не вважав це найголовнішою справою у своєму житті, а робив це, як кажуть, у своє задоволення. Це чудово, коли ти маєш змогу, бажання і настрій робити щось просто – для душі”, – розповів Володимир Щукін.

Володимир Рюмін прожив у Миколаєві 45 років. Деякі з понад 1000 наукових праць автора так і не надрукували. Частину матеріалів вдова письменника передала до Миколаївського обласного архіву.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Книгу “Тайна атлантов” Володимир Рюмін закінчив у 1930 році. Ідея видання книги належить заступниці голови Державної архівної служби України Ларисі Левченко. Жінка упорядкувала та надрукувала рукопис. Документ був у гарному стані, але робота була нелегкою і тривала більш, ніж півроку.

“Вступна частина до книжки – це науковий нарис, де він аналізує літературу історичну, яку він до того вивчив, щоб написати цю книжку. І там дуже багато термінів, які вимагали пояснення: назви місяці давньоєгипетською, назви посад державних чиновників тощо”, – розповіла Лариса Левченко.

За словами Лариси Левченко, у книзі простежуються романтичні уявлення та захоплення автора. У ній він розповідає не тільки про про піраміди та техніку виготовлення скла, а й про любовну історію чарівної Теї.

У книзі “Тайна атлантов” 281 сторінка. Вийшла тиражем у 100 примірників.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.