У музеї Тараса Шевченка відкрили виставку костюмів за творами Лесі Українки

У Національному музеї Тараса Шевченка в Києві відкрилася виставка «Історія в костюмі». Вона присвячена двом значним датам – 150-річчю від дня народження Лесі Українки та 80-річчю від дня присвоєння імені Лесі Українки Національному академічному театру російської драми.

Як інформує glavcom.ua, про це повідомляється на сторінці театру у Facebook.

В експозиції зібрані унікальні костюми з вистав, поставлених у театрі за творами великої української поетеси – з 1939 по наші дні.

«Імена їхніх художників – історія не тільки театру імені Лесі Українки, а й усієї української сценографії. Петрицький, Уманський, Улановський … І, звичайно ж, Марія Левитська. Її авторству належить одна з найкрасивіших постановок нашого театру – «В полоні пристрастей (Камінний господар)». Костюми з цього спектаклю «діючі», і 25 лютого глядачі їх знову побачать на сцені», – розповіли в Національному академічному театру російської драми імені Лесі Українки.

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.