У московському театрі зірвали показ вистави “Сусіди” про події в Білорусі

У московському Театре.doc ввечері в суботу була зірвана прем’єра вистави режисера Сергія Гінділіса “Сусіди”, присвяченої подіям серпня 2020 року в Білорусі. Про це повідомляє svoboda.org.

Приблизно через півгодини після початку вистави в зал увійшли співробітники поліції, перервавши акторів, і повідомили глядачам, що надійшов сигнал про закладену в приміщенні бомбу. Всі були змушені покинути зал.

Актори продовжили спектакль на вулиці. Поліція попередила їх і глядачів, що вони можуть бути затримані.

Автори вистави, серед яких білоруси і росіяни, описують її так:

“Разом з медіапроектом” Август 2020 “ми зібрали історії тих, хто постраждав від дій силовиків після виборів в Білорусі. Лікар, студентка, емігрант, який повернувся в ці дні на батьківщину, продюсер, актриса, приймальниці вантажів на Мінському вокзалі розповідають про те, що їм довелося пережити влітку 2020 року.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

У виставі, створеній в техніці headphone verbatim (вербатім в навушниках), ми дивимося на білоруські події очима їх безпосередніх учасників. Актор чує в навушниках голос героя і відтворює його в реальному часі, що дозволяє забезпечити максимальну ступінь достовірності передачі мови і інтонації “донора”. Форма такого спектаклю передбачає відкритість і постійне доповнення новими матеріалами “.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.