У мережі з’явилася мапа локацій з античної літератури

У мережі з’явилася інтерактивна мапа локацій з античної літератури — проєкт ToposText. Там згадуються і міста, розташовані на території сучасної України.

Проєкт ToposText запустив грецький фонд Aikaterini Laskaridis Foundation. Окрім мапи там можна знайти архів античних текстів про 5000+ грецьких міст, колоній, святилищ, археологічних розкопок, музеїв та інших визначних пам’яток.

Як інформує suspilne.media, про це повідомляє видання Your art. Інтерактивна карта дозволяє знайти всі геолокації, які згадувалися в античній літературі, а також ознайомитися з більш детальною інформацією про них. Наприклад, дізнатися давньогрецьку назву міста, а також кількість згадок про нього в стародавніх літописах.

На карті також позначені деякі місця, розташовані на території сучасної України. Зокрема, на місці Білгород-Дністровського в Одеській області колись було місто Тіра. Воно було назване на честь річки Тирас (антична назва річки Дністер). Це місто згадується давніми греками близько 30 разів.

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.