У мережі опубліковане раніше невідоме оповідання Хемінгуея

Як повідомляє telegraf.com.ua, раніше невідоме оповідання Ернеста Хемінгуея “Погоня, як щастя” було опубліковане в червневому номері видання The New Yorker. Оповідання є автобіографічним, а його назву придумав син письменника.

Рукопис випадково знайшов у бібліотеці і музеї Джона Ф. Кеннеді в Бостоні онук письменника Шон Хемінгуей, повідомляє видання. Головного героя твору звуть Ернест Хемінгуей, оповідається про те, як він і його друзі полювали на великого марліна.

В рукописі не було назви, тому її вибрав син Хемінгуея Патрік. За словами онука письменника, назва дуже вдала, оскільки розповідається не стільки про риболовлю, скільки про задоволення, яке вона приносить. Син письменника вибрав таку назву як відсилання до книги батька “Зелені пагорби Африки”. “Погоня, як щастя” був озаглавлений останній розділ книги.

Дія оповідання відбувається в 1933 році. Його сюжет чимось нагадує знамениту повість “Старий і море”, яка була опублікована в 1952 році. На думку онука Хемінгуея, письменник працював над оповіданням між 1936 і 1956 роком.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал