У Маріуполі загинув історик і письменник Сергій Буров

У Маріуполі жертвою російської окупації став письменник, історик, краєзнавець Сергій Буров. Йому було 84 роки. Подробиць його гибелі не розголошують – про це повідомляють у Telegram-каналі Маріупольської міської ради.

У дописі зазначається, що Сергій Буров був почесним громадянином міста, який присвятив своє життя історії рідного краю. Понад чверть століття пропрацював на телеканалі “Сігма”, де вів авторську програму “Мариуполь. Былое”.

“Він жив Маріуполем і помер разом із ним. В окупованому та обстрілюваному. Де не тільки знищують будинки, що пережили дві світові війни, а й історію та культуру нашого міста, – пишуть про смерть Бурова. – Сумуємо за Сергієм Буровим. Він написав книгу та був автором телевізійного проєкту “Мариуполь. Былое”. Ми зробимо все, щоб Маріуполь мав не тільки минуле, а й майбутнє”.

У 2003 році побачила світ перша книга автора “Мариуполь. Былое”, створена за мотивами телефільмів та статей у періодиці. У 2011 році у ПрАТ “Газета “Приазовський робітник” виходить нова книга “Маріуполь та маріупольці”.

Кандидат технічних наук Сергій Давидович Буров понад 40 років свого життя присвятив промисловому виробництву. У вільний від роботи час займався кіноаматорством, друкувався в газетах та літературно-публіцистичних та художніх збірках, зокрема “Прибій”, “Маріуполь у сузір’ї Ліри” та інші. У співавторстві з народною артисткою України Світланою Отченашенковою їм написано книгу “З історії Маріупольського театру”.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

20 квітня стало відомо, що в одному із підвалів Маріуполя, який наразі атакують російські війська, померла 91-річна Ванда Об’єдкова, яка під час Голокосту також переховувалася у маріупольскому підвалі.

suspilne.media