У Малині на Житомирщині заснували літературну премію імені Василя Скуратівського

 

У Малині на Житомирщині заснували літературну премію імені відомого українського письменника і краєзнавця Василя Скуратівського

 

ПОЛОЖЕННЯ

про Всеукраїнську літературну премію імені Василя Скуратівського

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Літературна премія відомого українського письменника, краєзнавця,

лауреата премії П. Чубинського, «За сприяння українській культури (США) і фундації Антоновичів (Нью-Йорк) Василя Скуратівського (далі – Премія) засновується Малинською міською радою з метою пошанування письменника, нашого земляка, автора визнаного твору «Берегиня», популяризації його творчості.

Премія є творчою відзнакою, якою нагороджують письменників за високохудожні твори українською мовою, які утверджують духовні цінності українського народу, співзвучні настроям любові до рідного краю, вихованню національної свідомості.
Премія на конкурсних засадах присуджується щорічно у жовтні місяці до дня народження Василя Тимофійовича Скуратівського (25.10.1939-16.12.2005)Премія встановлюється у двох номінаціях:

  • Художня література;
  • Народознавство.

На здобуття премії подаються художнітвори та твори з народознавства, опубліковані окремими книгами чи видрукувані у сучасних виданнях протягом трьох останніх років. Одна і та сама особа не може ставати лауреатом двічі.

На здобуття Премії можуть претендувати письменники України.

Подають наступні документи:
– клопотання про присудження Премії;
– завірений протокол засідання, на якому було прийнято рішення про висунення твору на здобуття Премії;
– 3 (три) примірники представленого твору;
– рецензії, статті, відгуки про твір (твори) номінанта (ксерокопії).

Подання творів на здобуття Премії проводиться з  1 вересня до 1 жовтня того ж року, в якому відбудеться вручення Премії;

Надсилати на адресу Малинської районної бібліотеки ім. В.Скуратівського за адресою 11603, м.Малин, вул.Володимирська,28а.

Кожна з організацій може представляти на здобуття Премії один або кілька творів одного автора.

Розгляд, обговорення та оцінка творів, представлених на здобуття Премії, проводиться організаційним комітетом (далі – Оргкомітет) у складі дев’яти осіб. Оргкомітет діє на громадських засадах. Склад Оргкомітету формується з компетентних осіб у сфері літератури та літературознавства, представників Національної спілки письменників України, Житомирської обласної організації, Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім.Т.Г.Шевченка, міжрайонного літературно-мистецького об’єднання «Посвіт» ім.І.Огієнка та одного з членів родини письменника.Свої обов’язки члени конкурсної комісії виконують на громадських засадах.

Персональний склад членів комісії затверджується розпорядженням міського голови.

Оголошення про конкурс, хід його проведення й результати висвітлюються в засобах масової комунікації.

Член комісії, кандидатура якого висунена на здобуття премії, призупиняє членство в комісії  до часу прийняття нею остаточного рішення про переможців конкурсу.

Рішення Оргкомітету про присудження премії приймається відкритим голосуванням простою більшістю голосів присутніх членів Оргкомітету. У результаті, якщо результати розділились порівну, жоден претендент не набрав більше половини голосів членів конкурсної комісії (50%+1 голос від загального складу), проводиться повторне голосування до досягнення результату.

Особам, яким присуджено Премію, присвоюється звання лауреатів премії імені Василя Скуратівського, вручається диплом та виплачується винагорода 2000 гривень – кожна номінація, за розпорядженням міського голови.

Кошти на виплату грошової частини Премії та фінансування видатків,пов’язаних з нагородженням лауреатів премії Василя Скуратівського, передбачаються у міському бюджеті (головний розпорядник – Відділ культури виконкому Малинської міської ради) згідно комплексної Програми розвитку культури Малинської територіальної громади на відповідні роки.

Всі твори, які були направлені на конкурс, після результатів проведення конкурсу безкоштовно залишаються для поповнення фондів бібліотек Малинської міської територіальної громади.