У Мадриді відкривається виставка творів знаменитого українського художника

У Музеї сучасного мистецтва у Мадриді пройде виставка картин всесвітньо відомого художника Івана Марчука. Про це повідомляє ukrrain.com з посиланням на сторінку художника у Facebook.

“Виставці у Мадриді бути! Завдяки надзусиллям і злагодженим діям цілої команди причетних до організації виставки людей, передусім Orest Antoshkiv, Надзвичайного і Повноважного Посла України Миколи Точицького Mykola Tochytskyi, його дружини Тамари Точицької Tamara Tochytska, команди Посольства України в Іспанії на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом України Сергієм Погорельцевим, картини прибули до Мадриду!” – йдеться в дописі.

Які саме роботи художника будуть представлені на виставці, поки не уточнюється.

Зазначається, що охочі зможуть подивитися на роботи Івана Марчука з 4 листопада по 17 січня.

Іван Марчук – один із видатних сучасних українських митців, народний художник України, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, член Золотої гільдії Римської академії сучасного мистецтва.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

У доробку художника близько 5000 картин. За півстоліття творчої діяльності він мав понад 150 монографічних виставок та взяв участь у 100 колективних експозиціях в Україні та за її межами.

У 2007 році Іван Марчук увійшов до рейтингу “100 геніїв сучасності”, який склала британська газета “The Daily Telegraph”.

“Виставка проходитиме у Музеї сучасного мистецтва -четвертому за відвідуваністю у столиці Іспанії”, – повідомляє художник.

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.