У Львові започаткували проєкт «В гостях у львівських письменників»

Чергова одна ідея очільника Львівської письменницької організації Олеся Дяка сподобалася львівським письменникам, згідно з якою діти шкіл Львівщині приходитимуть (приїжджатимуть) на екскурсії до Спілки письменників, а також слухатимуть виступи сучасних літераторів. Проєкт назвали: «В гостях у львівських письменників» – це коли не письменники, а до них в гості навідуються юні читачі. Такі зустрічі допоможуть сучасним школярам не лише ознайомитись із творчістю теперішніх живих класиків, а й  зануритись в таємничу атмосферу будівлі в затінку чотирьох алегоричних  скульптур Марконі. Замасковані двері, що зливаються зі стінами, різьба на стелі й живописні, в натуральну величину піони, колір яких не зміг витерти час. І у всій цій дивовижі, яку зберігає уже 140 літ кам’яниця Ріґера,  в одній із її квартир  60 літ тому поселилась Львівська письменницька спільнота. Тож  ніщо не зможе так наблизити читача до живої літератури й відчути атмосферу середовища, де твориться Слово, як можливість побувати там, де сходяться письменники-однодумці.

Першими стартували учні Городоцької школи №2, які не лише захоплено перейшлися низкою кімнат, розташованих по амфіладі, а й послухали спілчан: вірші для дітей і підлітків Марії Людкевич, гумореску і цікаву розповідь Лесі Бернакевич, незвичні для сприйняття юних поезії  Олеся Дяка, виступ автора історичної прози Юрія Грешка. Не обійшлося і без автограф-сесії та світлин «на пам’ять».

Завдяки таким зустрічам діти збагнуть, що таке спілка письменників, яка її місія в сучасному світі і як твориться література. Бо, як відомо, краще один раз побачити.

 

Пресслужба Львівської обласної організації НСПУ

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал