У Львові започатковується нове творче об’єднання для «представників культури від пера до смичка і людей пензля»

У Львові започатковується нове творче об’єднання “МИТУСА”. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив львівський письменник Ігор Гургула.

«Стоїмо на порозі проведення установчих зборів – повідомляє він. — ТО “МИТУСА” – це творчі люди, представники нашої культури від пера до смичка, люди пензля, журналісти, науковці, публіцисти. Зголошуйтесь на установчі збори! Тел. : 096-965-49-46; 067-908-49-39; 067-791-55-40. Нам буде затишно разом! Реалізацію ТВОРЧИХ амбіцій ГАРАНТУЄМО!»

Довідково. «Митуса» — під такою назвою у Львові в 1921—1922 роках вже існувала літературно-мистецька група, яка видавала літературно-мистецький місячник «Митуса».

З відкритих джерел довідуємося, що назва «Митуса» походить від імені літописного співця, щось на зразок західноєвропейських трубадурів. Як оповідає Галицько-Волинський літопис, гордий Митуса свого часу відмовився співати для князя Данила Галицького. Знайшов прихисток при дворі ворога князя, перемишльського єпископа. Оспівував, імовірно, феодальну анархію і був ворогом централізаторської політики князя Данила Галицького.

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.