У Львові з нагоди річниці від дня народження вшанували поета Олега Ольжича

З нагоди відзначення 114-ої річниці від дня народження українського поета, археолога, політичного діяча Олега Ольжича 21 липня відбулося вшанування його пам’яті. Про це повідомляє lvivoblrada.gov.ua.

Депутати Львівської обласної ради Святослав Шеремета, Ольга Березюк, Іванна Герус, Ростислав Добош, Марія  Кульчицька-Волчко, Микола Іщук, Юрій Мазур, Роман Филипів, Сергій Дзядик, народний депутат України Олег Синютка, а також представники громадських, ветеранських організацій поклали квіти до меморіальної дошки Олега Ольжича у Львові.

Присутні також виконали Державний Гімн України і долучилися до поминальної молитви за упокій душі поета.

«Олег Ольжич – це великий українець, який віддав своє життя у боротьбі за волю і незалежність України. Він проводив надзвичайно важливі та успішні археологічні дослідження по всій Європі, у США. Але, коли прийшов час боротися за українську державу, Олег Ольжич приїхав в Україну і віддав життя за незалежність.

Ми маємо увічнювати ім’я Олега Ольжича, щоб про його життєвий шлях, творчу і наукову діяльність, революційну боротьбу знало якомога більше людей по всьому світу. Кожна нація повинна пишатися такими своїми синами, як Олег Ольжич», – зауважив голова комісії Львівської обласної ради з питань культури, інформаційної політики та промоції Святослав Шеремета.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Довідково:

Олег Ольжич (справжнє ім’я – Олег Олександрович Кандиба), (8 (21) липня 1907, Житомир – 10 червня 1944, концтабір Заксенгаузен) – син українського поета Олександра Олеся. Очолював культурно-освітню референтуру Проводу Українських Націоналістів (ПУН) (1937) і Революційний Трибунал ОУН (1939 – 1941рр.). Заступник голови ПУН і голова ПУН на українських землях (з 05.1942), голова ПУН ОУН (01.1944 – 10.06.1944 рр.).

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.