У Львові з’явився мурал із Тарасом Шевченком у стилі The Beatles

Орієнтовна вартість малюнка – 6 000 гривень. Його на вулиці Шкільній міста Львова намалював художник Андрій Буняк. Про це повідомляє dilo.net.ua.

«Зображення чоловіків на пішохідному переході відсилає до нас до відомої фотографії учасників групи «The Beatles» — поп-ікон минулого століття. Водночас силуети нагадують образ Тараса Григоровича Шевченка, одітого в кожух, військову форму, чорне пальто. Так його зображують, аби передати журбу. Хоча, згідно з історичними даними, викладеними на курсі Орисі Демської, Тарас Шевченко був веселим і комунікабельним, душею компанії, а «мучеником» його зробив Радянський союз», — каже про мурал Андрій Буняк.

Зазначається, що новий стінопис нагадує, що український національний герой більш відомий, ніж «бітли», і найперше він був доброю і веселою людиною. На думку автора, слід почати викидати прорадянські образи та віяння.

 

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.