У Львові вперше пройшов форум військових письменників

У Львові завершився Перший всеукраїнський форум військових письменників. Це унікальний культурний захід, який зібрав близько двадцяти авторів сучасної літератури, що у своїх творах описують різні епізоди події АТО та ООС, анексії російськими загарбниками Кримського півострова тощо.
Усі автори, що брали участь у літературній події — діючі або колишні військовослужбовці, волонтери та фронтові кореспонденти, що працювали на лінії зіткнення з ворогом з перших днів війни, повідомляє Відділення спеціальних кореспондентів Інформаційного агентства МО України (м.Львів).
Серед літературного ʺдесантуʺ, який висадився на Львівщині — колишній речник АТО полковник Леонід Матюхін, співавтор документальної збірки ʺКрим-2014: невигадані історії ʺА мама зрозуміє…ʺ, журналіст каналу 1+1 Наталія Нагорна — автор книги ʺПовернутися з війниʺ; журналіст ʺ5 Каналʺ Євгенія Подобна — автор книги ʺДівчата зрізають косиʺ; колишні артилеристи Назар Розлуцький, Петро Солтис та Василь Паламарчук зі своїми книгами ʺНотатник мобілізованогоʺ, ʺ370 Днів у камуфляжіʺ та ʺВійськовий непотрібʺ, захисник Донецького аеропорту, десантник Олександр Терещенко із книгою ʺЖиття після 16:30ʺ; піхотинці 14 окремої механізованої бригади ОК ʺЗахідʺ Влад Якушев та Микола Ніколаєв — автори книг ʺКарателіʺ та ʺЩоденник непрофесійного військовогоʺ; Василь Піддубний — співавтор багатотомника ʺСлово про війнуʺ, а також Сергій Дзюба та Артемій Кірсанов, які представили художній бестселер ʺПозивний ʺБандерасʺ.
Зі слів представника оргкомітету форуму, директора Львівської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Р. Іваничука Тетяни Пилипець, триденниу форум згуртував декілька тисяч поціновувачів літератури. Адже за програмою заходу письменники проводили презентації не лише у Львові, а й у районах Львівської області. Відтак, географія літературних зустрічей поширилась на міста Стрий, Миколаїв, Новий Розділ та Буськ. Крім того, військові письменники зустрілися і з майбутніми офіцерами — курсантами Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та провели благодійний аукціон, під час якого розігрували можливість для читачів провести час за кавою зі своїм улюбленим автором. Кошти, зібрані від цієї події, конвертували у книги, які передали до бібліотеки Військово-медичного клінічного центру Західного регіону.
“Форум продемонстрував, що такі події потрібні і корисні для розвитку сучасної літератури. Дуже багато людей прийшло, щоб зустрітись із нами, поспілкуватись не через соцмережі. Крім того, у своєму середовищі ми отримали нагоду поспілкуватись і ідеї, що народились під час такого спілкування, підуть на користь розвитку вітчизняної літератури. Сподіваємось, що наступного року форум матиме більший масштаб. Ми закликаємо побратимів, які після фронту відчули потребу і бажання продовжувати боротьбу на культурному фронті долучатись до нашої ініціативи. Ми вдячні Львівській обласній державній адміністрації, Міністерству оборони України, які підтримали нас, зібрали разом і надали можливість презентувати військову прозу і документалістику широкому загалу!” — зазначив учасник форуму, військовий письменник Влад Якушев.
УЛГ в Telegram: https://t.me/ukrlitgazeta
УЛГ у Facebook: https://www.facebook.com/litgazeta.com.ua

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал