У Львові відзначать столітній ювілей Станіслава Лема

Про це повідомляє ukrinform.ua із посиланням на Львівську міськраду.

Як зазначається, програма визначає стратегію проведення загальноміських заходів з популяризації постаті та творчого спадку письменника. Її завданнями є формування програм навчальних бесід у закладах освіти про постать Лема, популяризація його інтелектуальної спадщини шляхом залучення професійної спільноти дослідників та шанувальників його творчості, організація та проведення загальноміських заходів, вшанування місць пам’яті, пов’язаних із постаттю Лема.

Станіслав Лем – відомий на весь світ письменник-фантаст, твори якого перекладено на пів сотні мов і видано загальним накладом 35 млн примірників. Дитячі та юнацькі роки майбутнього письменника минули у Львові, про що він розповів в автобіографічній книзі «Високий Замок».

Впродовж 1939−1941 років Лем був студентом Львівського медичного інституту, а з повторним приходом радянських військ та зміною кордонів у 1945 році переїхав до Польщі аби вже ніколи не повернутися до рідного міста. Попри це, мешкаючи у Кракові, Відні чи Берліні, Лем завжди наголошував «Я львів’янин і львів’янином залишуся до смерті»

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.