У Львові відбувся творчий вечір письменниці Лесі Бернакевич

«Скільки книжок написала Леся Бернакевич, не знають ні читачі, ні, мабуть, сама авторка, принаймні вголос не озвучувала» — зауважив Олесь Дяк, який модерував творчий захід письменниці.  – «Проте немає сумнівів, що вона — оригінальна й неповторна в своїй літературній діяльності. Про що засвідчують хоча б красномовні назви її книжок…»

На відміну ведучому вечора, Леся Бернакевич зробила екскурс у невідомі нікому першопочатки своєї  творчості. Цього разу авторка детективних романів розповідала не про сюжетні  інтриги, а про ті часи, коли на її творчому рахунку ще не було книжок, ні повістей, ні навіть оповідань. Однак були перші спроби — літературні й сценічні. «Адже не буває чогось із нічого» – переконана письменниця. – «Навіть, якщо митець не відразу взявся за перо, то це не означає, що він не готувався до цього роками бодай підсвідомо». І ці початки — як підводна частина айсберга, як протилежний бік місяця, про які не відають ні читач, ні  літературний критик”.

Леся Бернакевич продекламувала  (напам’ять) свій перший гумористичний твір, який написала в дванадцять років, а також заспівала пісню із репертуару француженки Мірей Матьє, яку любила ще з раннього дитинства і  вважала її взірцем для наслідування в усьому.

 

Пресслужба Львівської обласної організації НСПУ

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.