У Львові відбулось урочисте відкриття 28 BookForum

15-го вересня у Львові, в Lem Station, відбулося урочисте відкриття 28 BookForum – головного культурного фестивалю країни. Цьогорічний фестиваль – це понад 160 подій, панельних дискусій і традиційна Ніч Поезії та музики non-stop, запрошені гості з усієї України, а також ЄС, США, Південної Америки та Африки. Про це повідомляє ГО «Форум видавців».

Вже 28 років BookForum є міжнародною платформою, довкола якої збираються фахівці різних сфер, щоб обмінюватись ідеями та знаннями, презентувати досягнення та обговорювати проблеми. Цього року BookForum вперше за всю історію проходить у гібридному форматі: онлайн та офлайн.

Фокусна тема 28 BookForum – «Гра в дорослішання: як ми зростаємо незалежними». Куратором фокусної теми фестивалю став український літературознавець-германіст, перекладач, публіцист, есеїст, психоаналітик Юрко Прохасько.

 

28 BookForum у цифрах:

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

  • 160 подій у програмі, з них 80 наживо
  • понад 250 учасників: авторів, видавців, ілюстраторів, перекладачів, громадських активістів та культурних менеджерів
  • 50 дискусій на суспільно-важливі теми
  • 25 іноземних авторів з 21 країни
  • 3 локації у центральній частині Львова
  • 15 тематичних кластерів та спеціальних проєктів.

Почесна гостя 28 BookForum – Нобелівська лауреатка з літератури Ольга Токарчук, провідна польська романістка сучасності, а також одна з найтитулованіших і успішних письменниць Польщі. За перший роман «Мандрівку людей книги» (1993) здобула нагороду «Польського товариства книговидавців». Особливе визнання приніс їй роман «Бігуни» (2007): премія «Ніке», Міжнародна Букерівська та Нобелівська премії з літератури. Це вперше в історії незалежної України Нобелівська лауреатка братиме участь в українському літературному фестивалі.

Спеціальна гостя 28 BookForum – 93-річна психотерапевтка, авторка світового бестселера «Вибір», яка пережила Голокост у концтаборі Аушвіц, Едіт Івою Еґер.

28 Львівський міжнародний BookForum проходить за підтримки Українського культурного фонду, Львівської міської ради та Львівської облдержадміністрації. Позиція Українського культурного фонду може не збігатись з думкою авторів.

Більше інформації – на сайті 28 BookForum

Фото з Церемонії відкриття

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.