У Львові пройде фестиваль мультимедійного мистецтва “Тетраматика” на честь 100-річчя Станіслава Лема

З 12 вересня до 17 жовтня 2021 року у Львові відбудеться фестиваль мультимедійного та інтерактивного мистецтва “Тетраматика”. Цьогорічна тема заходу – “Технології та Чуттєве”, у фокусі – сучасне мистецтво, пов’язане з новітніми технологіями. Про це повідомляє suspilne.media.

На фестивалі презентуватимуть твори, що поєднують форми естетичного впливу, спрямовані на різні види сприйняття, – як-то звук і музика, відео та анімація, зображення, текст. “Тетраматика” також зосереджується на розкритті потенціалу застосування ІТ-технологій в мистецьких творах.

12 вересня о 19:00 ТЕТРАМАТИКА 2021 розпочненться циклом перформенсів Solaris, приуроченим до 100-ліття Станіслава Лема. Продовжать “Лемівську” тему Футурологічним конгресом (1-3 жовтня).

Основна локація цьогорічного фестивалю — інноваційний креативний центр Lem Station, ревіталізоване історичне трамвайне депо.

Участь у фестивалі беруть митці з України, Австрії, Болгарії, Греції, Кіпру, Франції, Польщі, США, Тайваню та Кореї. Особлива лінія фестивалю — освітньо-інклюзивна програма, зокрема інсталяції Тимофія Максименка, Антоні Райжекова і Ніни Шукали для незрячих людей.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Програмою фестивалю передбачене проведення ряду виставок, концертів, перформансів, майстер-класів та дискусій.

Більше про сам фестиваль та його програму можна дізнатися на сторінці Тетраматики. Вхід на всі події вільний.

Станіслав Герман Лем (1921-2006) – філософ, футуролог і письменник (фантаст, есеїст, сатирик, критик). Його книги перекладені на 41 мову, продано понад 30 млн екземплярів. Автор фундаментальної філософської праці “Сума технології”, в якому автор передбачив створення віртуальної реальності, штучного інтелекту, а також розвинув ідеї автоеволюції людини, створення штучних світів тощо.

Дитячі та юнацькі роки Станіслава Лема минули у Львові, про що він розповів у автобіографічній книжці “Високий Замок”.

На фото: “Тетраматика 2019”. Автор фото: Богдан Ємець.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.