У Львові презентували збірник “Голос війни-2. Літературний фронт”

«Ніхто не обирав писати про війну». Саме такі рядки можна знайти в збірнику “Голос війни-2. Літературний фронт”, презентація якого відбулася у Львівській письменницькій орнанізації. Як розповіла упорядниця книги Наталі Калиновська , кількість авторів і географія під час війни розширилась: 250 проти 100 у попередній раз. Також вражає Слово, на яке не завжди спроможеться і професійний літератор. Це – свідчення того, що молодь налаштована патріотичо і не може мовчати у той жорстокий час, хоча ніхто не обирав писати про війну, про любов, що обірвалася, про життя, що згасло вмить.

Виступили присутні під час презентації співавтори книги: вихованка літературної студії “Джерельце,  мешканка Борислава Юліана Нірода, студентка Львівської політехніки Катерина Щептева,  учениця Львівської академічної гімназії при Наувональному Університеті “Львівська політехніка ” Софія Якименко.

Привітали юних талантів із врученням у дар власних книг прийшли письменники Марія Людкевич, Мирослава Данилевська-Милян, Володимир Ганулич, Василь Лило, Григорій Васянович. А есеїст Богдан Дячишин, знаючи, що дівчат у такому віці цікавить, як знайти кохану половину, подарував їм власну збірку, в якій є відповіді на ці питання.

“Ці твори не лише відображають їхнє сприйняття війни, – сказав очільник Львівської письменницької організації Олесь Дяк, –  є  виразником не лише творчості, а й душі юних патріотів, які несуть на своїх плечах вагу непростих часів. Через їхні слова ми отримуємо можливість побачити війну очима тих, хто зазнавав її найбільше. Нехай цей збірник стане світлим знаком пам’яті про нашу спільну історію та нагадуванням про важливість миру і майбутнього, яке ми будуємо для наших дітей”.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Леся Бернакевич