У Львові презентували рукописну Біблію, яка встановила три національні рекорди

У Львівському будинку вчених презентували унікальну рукописну Біблію, яка встановила три національні рекорди. Про це повідомляє velychlviv.com.

Подія відбулася у рамках святкування 30-ї річниці від заснування Українського Біблійного товариства. Долучилися до події представники духовенства протестантських спільнот, УГКЦ, ПЦУ, РКЦ.  Зокрема Митрополит Львівський ПЦУ, Високопреосвященний Владика Макарій.

Додамо, що торік у переписуванні Біблії взяли участь понад 30 000 людей. Серед них: глави всіх Церков православного, католицького та протестантського віросповідання, чотири Президенти України, п’ять прем’єр-міністрів, три голови ВРУ, понад 200 нардепів і три Герої України.

Організатор проєкту – Українське Біблійне Товариство.

Долучилися до цієї ініціативи і міський голова Львова та директор департаменту “Адміністрація міського голови” Євген Бойко, який також сьогодні взяв участь у презентації рукописної Біблії.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

“Маю честь сьогодні вітати усіх присутніх з ювілеєм, з цією подією, яка стала знаменною для історії України. Я хочу справді усім подякувати. Львів є гордим від того, що ми були тими, хто записав останні рукописні рядки цієї Біблії. Львів був готовим записати стихи рукописної Біблії, однак, постійно перекладали, шукали саме той текст, який би помістився. Минав час. Пригадую, одного разу, Владика Макарій викликав мене до себе і каже:”Слухайте, Євген, або пишете, або не пишете”. Тому дуже радію, що ми долучилися до історії. За це, Владико, Вам дякую, а також дякую Біблійному товариству. Радію, що Ви єднаєте всі конфесії, всі Церкви довкола Святого Письма”, – підкреслив Євген Бойко,  а також від імені міського голови вручив колективу Біблійного товариства диплом з нагоди 30-ліття Біблійного товариства, а також за визначні та жертовні досягнення у створенні рукописної Біблії.

Рукописна Біблія встановила три національні рекорди. По-перше, це найбільша рукописна книга в Україні. По-друге, це книга, в якій зібрано найбільшу кількість почерків сучасних українців. В її переписуванні взяли участь понад 30 тис. людей. А по-третє, попри величезну кількість сторінок, її все-таки вдалося зшити в один том.

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.