У Львові презентували книгу Зянона Пазьняка “Гіркий запах полиновий”

У залі літературної слави Львівської обласної організації Національної спілки письменників України відбулася презентація вперше опублікованого роману Зянона Пазьняка – білоруського політика, вченого, письменника і публіциста. 

Свого часу він перебував в опозиції до авторитарного режиму Лукашенкі і пережив не один замах на своє життя. Тож сьогодні змушений жити за межами рідної Білорусі, отримавши політичний притулок у Сполучених Штатах Америки.

Роман “Гіркий запах полиновий…” вийшов в українському перекладі Іви Подольської у видавничій  серії  Міжнародного літературного конкурсу рукописів прози “Крилатий Лев”. В ньому майстерно описані події підсовецької батьківщини автора  другої половини двадцятого століття в добу тоталітаризму.  На художніх прикладах людських доль автор розкриває внутрішній світ своїх співвітчизників, які живуть в сусідній з нами державі.

В презентації взяли участь письменники та гості, зокрема український правозахисник, публіцист, віце-ректор Українського Католицького Університету у Львові Мирослав Маринович, народний художник України Віктор Москалюк,  фрагментами картини якого оформлено обкладинку  книжки,  директорка Львівської обласної бібліотеки для юнацтва імені Романа Іваничука  Тетяна Пилипець,  лавреатка Національної премії імені Тараса Шевченка Галина Пагутяк, письменники Ольга Кіс, Юрій Грешко та Леся Бернакевич, яка виконала одну з  улюблених пісень Зянона Пазьняка «Полонез Огінського» білоруською мовою.

Модерував літературний редактор і видавець роману, в.о. голови ЛОО НСПУ Олександр Дяк.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Пресслужба Львівської обласної організації НСПУ

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.