У Львові помер відомий поет та графік Роман Садловський

У Львові на 57-му році життя помер Роман Садловський, український поет та графік, учасник літературного угруповання «ЛуГоСад». Роман Садловський помер після тривалої хвороби. Як інформує zaxid.net, про це повідомила на Facebook дружина його брата Юрія Маріанна Венцек-Садловська.

Роман Садловський народився 30 жовтня 1964 року у Львові, закінчив Львівську середню школу № 33 (1981) та філологічний факультет Львівського університету імені Івана Франка (1986). Працював викладачем у системі профтехосвіти, на бібліотечній роботі.

Автор поетичної збірки «Зимівля» (1996, 2007), книжок візуальної поезії «Сонні сонця» (1996), «Два вікна» (1999). Працював у галузі поезографіки. Належить до літературних груп «Лугосад», «Наукове і мистецьке братство зорослова». Брат літературознавця й перекладача Юрія Садловського, який помер у 2018 році.

Роман Садловський входив до поетичного угруповання «ЛуГоСад», заснованого у 1984 році львівськими поетами Іваном Лучуком, Назаром Гончаром (помер у 2009 році) та Романом Садловським. У 1986 роціц вони видали у самвидаві альманахи ЛуГоСад І і ЛуГоСад II, а також збірки Гончара «Усміхнений Елегіон» та Садловського «Антологія».

Родина повідомляє, що через локдаун чин поховання відбудеться тільки в присутності найближчих.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.