У Львові намагаються приватизувати приміщення друкарень і збільшити орендну плату для ЗМІ

 
Журналісти виступили проти приватизації приміщень друкарень та збільшення орендної плати комунальним ЗМІ.
Львівська обласна організація Національної спілки журналістів України звернулась з цього приводу до голови Львівської обласної ради Олександра Ганущина, пише telekritika.ua.
За словами заступника голови ЛОО НСЖУ Андрія Болкуна, представники окремих комунальних ЗМІ повідомляють, що їм надходять безпідставні пропозиції щодо збільшення орендної плати. Йдеться про ті редакції, що орендують приміщення в обласної ради та переважно розташовані в одному приміщенні з друкарнями.
«На пленарне засідання сесії 29 березня виноситься проект рішення про затвердження орієнтовного переліку об’єктів спільної власності територіальних громад області, що пропонуються для приватизації у 2016 році. Серед них є чотири друкарні», – розповідає Андрій Болкун.
Але відповідно до статті 1 Закону України «Про посилення захисту майна редакцій засобів масової інформації, видавництв, книгарень, підприємств книгорозповсюдження, творчих спілок» заборонено відчуження таких приміщень. Також, згідно з законодавством, приміщення надаються у безстрокову оренду за тарифами, встановленими для бюджетних організацій.
Спілка журналістів також просить голову Львівської облради повідомити про ситуацію керівникам фракцій та депутатських груп.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал