У Львові хочуть знищити унікальний мурал

Мурал ісландських митців, який знаходиться на вулиці Замарстинівській, завісили банером. Проте зовсім скоро його збираються знищити в межах реставрації будинку.

Як інформує dilo.net.ua, про це повідомив художник Денис Метелін у Фейсбуці.

“Вважаю за необхідне підняти тему нищення муралів і завішування їх банерами. Кілька років тому до Львова приїздили митці з Ісландії, вони намалювали тут декілька муралів. Цей мурал знаходиться на вул. Замарстинівській і зараз його завісила своїм банером Українська академія лідерства. Проте зовсім скоро його збираються знищити в межах реставрації будинку”, – заявив він.

Зазначається, що до жителів зверталися з пропозицією реставрації муралу, а потім стосовно того, що вони завісили мурал, проте якоїсь конкретної відповіді від них дістати не вийшло.

“Зазвичай бренди радо йдуть на співпрацю з митцями: роблять промокампанії з залученням митців чи інфлюенсерів, дають гроші на створення муралів або баскетбольних майданчиків… Роблять різні активності/співпрацюють. Проте не в даному випадку…

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Також є запитання до міста що воно дало дозвіл на розміщення реклами на фасаді поверх муралу, хоча на мою думку мало б захищати мистецтво. Цей мурал є важливим для того щоб його зберегти”, – резюмував художник.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.