У Луцьку організація волинських письменників презентувала свій альманах

У Луцькій центральній міській бібліотеці для дорослих презентували 26 номер альманаху Волинської обласної організації Національної спілки письменників України «Світязь».

Про подію повідомила учасниця заходу — письменниця Еліна Форманюк.

Захід відкрила директорка Луцької ЦБС Марія Назаревич. Ольга Ляснюк, очільниця волинського осередку спілки, зазначила, що ніколи б не подумала, що називатиме цьогорічний «Світязь» довоєнним, адже наклад друкували ще у січні 2022 року, у Житомирі, а коли розпочалася повномасштабна війна, місто одним із перших потрапило під ворожі удари, і невідомо було, чи друкарня взагалі вціліла. На щастя, наклад вдалося доставити до Луцька.

Ніна Горик, представлена в альманасі у розділі «Поезія», зачитала свої поетичні тексти.

Надія Гуменюк розповіла про роман «Та, що ламає вітер», який отримав премію «Гранд Коронація». Коли наклад готувався до друку, харківську друкарню розбомбили російські війська, і випуск книги був під загрозою. Проте вже сьогодні роман можна знайти на полицях луцьких книжкових магазинів.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Вокально-інструментальне тріо «Лелія» доповнило письменницьке слово піснями під супровід бандур.

Прозаїк Юрко Вовк у своєму виступі зізнався, що його книга «Передбачення Курта Зіберта» має вийти друком у тій же харківській друкарні, яка потрапила під бомбардування, та висловив сподівання, що тираж, який там зараз перебуває, вдалося врятувати.

kultura.rayon.in.ua