У Лондоні відкрили пам’ятник Гаррі Поттеру

У центрі Лондона на площі Лестер-сквер відкрили пам’ятник юному чарівникові Гаррі Поттеру, герою книг британської письменниці Джоан Кінг Роулінг. Про це повідомляє агентство Press Association.

Скульптор Анджей Шимчик зобразив момент з першої частини серії – «Гаррі Поттер і філософський камінь», – де юний чарівник грає в квідич.

Бронзовий пам’ятник встановили біля кінотеатру «Одеон», де в 2001 році відбулася прем’єра однойменного фільму, головну роль в якому зіграв британський актор Деніел Редкліфф. Скульптура була зведена в рамках проекту «Сцени на площі» (Scenes in the Square), який покликаний відзначити видатні кіноновинки останнього сторіччя.

Планується також встановити фігури кролика Багза Банні, Бетмена, містера Біна, Мері Поппінс, ведмедика Паддінгтона та інших. Проект триватиме до липня 2023 року.

Серія книг про Гаррі Поттера виходила з 1997 по 2007 рік. Романи були екранізовані в восьми фільмах – заключну частину було вирішено розбити на дві кінострічки. Книги були випущені тиражем понад 400 мільйонів екземплярів і перекладені на 65 мов світу.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.