У «Логос Україна» заявили, що не причетні до видання пропагандистської книжки про Донбас та «російський патріотизм»

У київському видавництві «Логос Україна» запевняють, що ніколи не видавали пропагандистську книжку Алєксандра Архіпова «Гамарджоба, панове», на яку користувачі соцмереж звернули увагу в онлайн-книгарні Yakaboo. Як повідомляє chytomo.com, офіційне роз’яснення видавництво оприлюднила на своїй сторінці у Facebok.

У заяві повідомляється, що видавничий центр «Логос Україна» не має жодного стосунку до цього видання, а також пропонують проглянути їхній видавничий каталог, в якому книжка Архіпова відсутня.

«У каталозі видавництв (на Yakaboo – ред.) за словом «Логос» є лише одне видавництво «Логос Україна». Це не наш видавничий центр, але нам точно відомо, що не всі видання, які присутні були в каталозі на сайті Yakaboo, належать тому видавництву. Можливо, це помилка наповнення бази даних на сайті» – говориться у заяві.

Також у видавничому центрі зазначають, що ISBN книжки не збігається з їхнім: «ISBN нашого видавничого центру повинен містити дані цифри: 978-966-1581. У тієї, так би мовити, «книги» ISBN 978-5-907078-73-4. Саме за цим ISBN Ви можете здійснити пошук в Мережі і звернути увагу, що видавництво вже не «Логос Україна», а просто «Логос» і місто Ставрополь».

Раніше повідомлялося, що у каталозі найбільшої української онлайнової книгарні Yakaboo знайшли пропагандистський роман, який розповідає про «громадянську війну» на Сході України та російський патріотизм. Після цього магазин зняв книжку з продажу й пообіцяв провести розслідування.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Як відомо, в асортименті книгарні Yakaboo є значна частина книжок, завезених з території РФ. Держкомтелерадіо регулярно звітує про відмови, які отримує компанія, на ввезення російських книжок, що містять ознаки пропаганди держави-агресора.

Раніше повідомлялося, що видавництво «Моя книжкова полиця» більше не продаватиме своїх видань у книгарні Yakaboo через книжки з РФ.