У Лівані освятили перший на Близькому Сході пам’ятник Тарасу Шевченку

В Українському парку у ліванському місті Баабда 10 жовтня напередодні свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня українського козацтва та Дня захисників і захисниць України відбулася Служба Божа з освяченням пам’ятника Тарасу Шевченку.

Як передає ukrinform.ua, про це повідомило Посольство України в Лівані.

Так, службу провів митрополит Переяславський і Вишневський, духівник Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира Олександр (Драбинко). У заході взяли участь Посол України в Лівані І. Осташ, гості з України, серед яких генеральний директор Національного заповідника «Софія Київська» Н. Куковальська, українсько-ліванська громада, представники Посольства України в Лівані.

У дипустанові розповіли, що під час богослужіння митрополит Олександр (Драбинко) помолився за мир та спокій в Україні та Лівані, за українських захисників і захисниць, які боронять суверенітет на Сході України, та за упокій душі полеглих воїнів.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

«Освячення пам’ятника Тараса Шевченка завершилося декламуванням «Заповіту» Кобзаря арабською мовою у виконанні М. Жарамані, врученням Послу України в Лівані І. Осташу Відзнаки Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира, а також нагородженням Громади українців Лівану та Клубу ліванських випускників українських закладів освіти грамот Посольства України в Лівані», – додали в посольстві.

Нагадаємо, перший на Близькому Сході пам’ятник українському поету та художнику Тарасу Шевченку відкрили у місті Баабда в Лівані у серпні 2021 року в рамках відзначення 30-ї річниці незалежності України. Автор пам’ятника – скульптор П’єр Карам.

Фото: Посольство України в Лівані

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.