У Латвії оштрафували радіо за виступ одіозного російського політика

Латвійська Національна рада з електронних ЗМІ (NEPLP) ухвалила рішення оштрафувати ризьке радіо за те, що російський політик Володимир Жириновський в ефірі заперечував радянську окупацію. Про це повідомляє ghall.com.ua з посиланням на Baltkom.

Уточнюється, що радіо було оштрафовано на 8 000 євро.

У передачі “Абонент доступний” Жириновський висловлював сумніви щодо  легітимності виходу Латвії зі складу Радянської Росії в 1920 році, заперечував радянську окупацію Латвії. Також Жириновський висловився за створення “Великої Росії”.

За словами голови Національної ради з питань електронних ЗМІ, такі висловлювання загрожують національній безпеці Латвії. Він також вважає, що на ЗМІ лежить відповідальність за вибір гостя і за реагування на антидержавні висловлювання.

“У передачах не повинні звучати заклики, які загрожують державній безпеці і громадському правопорядку. Оскільки компанія Baltkom radio сама формує програму і приймає рішення про запрошення гостей, у неї була можливість забезпечити дотримання закону “, – сказав глава Нацради.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Порушення в Латвії оцінили як істотне, тому що передачу з Жириновським слухало велика кількість людей.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.