У Києві презентують «RECвізити. Антологія письменницьких голосів»

 
У четвер, 25 лютого, у київській книгарні «Буква» (вул. Хмельницького, 3-Б) відбудеться зустріч з журналісткою Тетяною Терен. Під час заходу Тетяна розповість про свій проект «RECвізити. Антологія письменницьких голосів» від ВСЛ, що зібрав під однією обкладинкою відверті та щирі інтерв’ю з сучасними українськими письменниками. На презентацію завітають Ірен Роздобудько, Леся Воронина, Олександр Хоменко, модеруватиме розмову Галина Бабій. Початок – о 19:00. Про це повідомляє ВСЛ.

«Читачем цієї добірки інтерв’ю може стати людина, яка до цього не тримала в руках книги українських авторів або ж мала стереотипне, спотворене школою уявлення про сучасний літпроцес, — каже Тетяна Терен. —  Але так само на сторінках цієї антології знайдуть чимало відкриттів, щирих зізнань, раніше не озвучених тем і не отриманих відповідей і ті, хто уважно стежать за розвитком сучасної української літератури. Це проект про надважливі речі в житті кожного з нас — любов, віру, сім’ю, вчителів, творчість, місця нашого народження, але, передусім, це проект про покоління».
На сторінках «RЕСвізитів» відомі українські письменники розповідають про своїх батьків, місця народження і родини, згадують учителів і колег, діляться письменницькими секретами, розмірковують про людські почуття та цінності.
До збірки увійшли розмови з двадцятьма українськими письменниками: Юрієм Андруховичем, Вірою Вовк, Лесею Ворониною, Василем Голобородьком, Ларисою Денисенко, Анатолієм Дімаровим, Іваном Дзюбою, Іваном Драчем, Сергієм Жаданом, Оксаною Забужко, Юрієм Іздриком, Ігорем Калинцем, Маріанною Кіяновською, Іваном Малковичем, Юрієм Мушкетиком, Галиною Пагутяк, Дмитром Павличком, Тарасом Прохаськом, Ірен Роздобудько та Юрієм Щербаком.
Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал