У Києві презентували книгу про українців в американському кінематографі

У Києві відбулася презентація книги “To Hollywood from Ukraine” (“З України до Голлівуду”), яка розповідає про українців в американському кінематографі.
Її автор Станіслав Сукненко – актор, режисер, автор численних мистецьких статей, репортажів та інтерв’ю, що публікуються у періодичних виданнях України, Росії, країн Балтії, Чехії, повідомляє кореспондент Укрінформу.
«Я дуже люблю кіно і все життя ним займаюся. Тому мені було дивно, що коли вивчаєш історію світового кіно і бачиш, скільки наших людей було задіяно, про це дуже мало пишуть. Пишуть про п’ять, максимум десять людей. Тому з якогось моменту я почав перейматися тим, щоб зрозуміти, який масштаб участі наших співвітчизників. І це виявився справжній айсберг», – сказав автор на презентації видання.

Книга розповідає про українське коріння 100 визначних діячів американського кіно. За словами Сукненка, цю тему він досліджував протягом 10 років.

Видання вийшло за підтримки Міністерства інформаційної політики України. Воно є англомовним. За словами керівника видавництва “Самміт-книга” Івана Степуріна, це було зроблено для того, щоб книгу змогли прочитати якомога більше людей за кордоном.
У майбутньому автор планує видати другий том – про вихідців з України у європейському кіно.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал