У Києві нагородили переможців Всекримського конкурсу "Змагаймось за нове життя!"

 
21 березня у приміщення Будинку радіо НРКУ відбувся фінал та гала-концерт І Всеукраїнського (ХІІ Всекримського) учнівського та студентського конкурсу «Змагаймось за нове життя!», присвяченого творчості Лесі Українки. Про це повідомляє Держкомтелерадіо.
«Не стільки ми потрібні Лесі, як вона нам…», – такими словами почала свій виступ голова журі, професор Острозької академії, директор Ялтинського музею Лесі Українки Світлана Кочерга. В цей день на сцену вийшли переможці, які своїми виступами підтвердили свої звання і створили в залі атмосферу свята та духовного єднання української молоді з усіх куточків України. Подібне відбувалося вперше, адже цьогоріч конкурс вийшов на всеукраїнський рівень і в ньому взяли участь тисячі талановитих молодих людей, чотириста з яких стали переможцями і учасниками фінальної програми.
«Вечір в столичному Будинку радіо став святом духовного єднання молоді зі всієї України, яких Лесине слово надихає на творчість і творення заради єдиної і неподільної України, – зазначив перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак. – Ми і надалі будемо підтримувати цей захід».
Інформаційно. Конкурс започатковано відомою українською громадською діячкою та меценатом, членкинею Канадського товариства приятелів України пані Марією Фішер-Слиж. Протягом 10 років поспіль кримська молодь змагалась в номінаціях: твір, науково-пошукова робота, аудіовізуальний твір, малюнок, декламація, інсценізація. Перший конкурс зібрав 50 учасників. З кожним роком він набував популярності, об’єднуючи сотні нових прихильників Лесиного слова. Відтепер конкурс став Всеукраїнським.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал