У Китаї слова «Христос», «Ісус» і «Біблія» опинилися під забороною

Уряд Китаю зобов’язав всі офіційні християнські організації замінити слова «Христос», «Ісус» і «Біблія» в книгах на китайські ініціали.

Про це інформує Invictory.org.

Китайська християнська рада (КХР) і патріотичний рух «lianghui», які контролюють санкціоновані державою церкви, видалили згадки Ісуса Христа з усіх книг і публікацій в онлайн-магазині Tianfeng на платформі WeChat.

Слово «Jidu» (Христос) на всіх книгах перекрили зірками або замінили англійськими літерами «JD» (скорочено від «jidu»).

Видалено й згадки про Біблію та слово «Ісус».

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Слово «Ісус» замінили ініціалами «YS», а «Біблія» − «SJ».

Як розповів декан семінарії при університеті Гонконгу Фудз Сін, в кінці березня уряд вилучив Біблії з книжкових онлайн-магазинів по всій країні, включаючи Taobao, Jingdong, Dangdang, Amazon China та інші онлайн-платформи.

Це стало причиною того, що багато християнських онлайн-магазинів закрилися.
Китайський підручник переписує Біблію, стверджуючи, що Ісус каменував жінку до смерті Нагадаємо, що видання Bitter Winter, яке відстежує порушення релігійної свободи в Китаї, повідомило цього місяця, що представники Комуністичної партії Китаю в місті Лоян, провінція Хенань, обшукали місцеву друкарню на предмет заборонених релігійних матеріалів.

«Хоча на вуличних плакатах написано, що люди можуть вірити у що хочуть, єдина віра, яку вони можуть вільно сповідувати, – це Комуністична партія», – сказав менеджер друкарні в інтерв’ю. – Вони обшукали склад, вивчили всі записи і навіть подивилися на паперові листи на підлозі. Якби вони знайшли що-небудь з релігійних змістом, мене б оштрафували або взагалі закрили».

Минулого місяця власника християнського книжкового онлайн-магазину засудили до семи років в’язниці та оштрафували майже на 30 000 доларів за участь в «незаконних ділових операціях».

Придушення комуністичним режимом свободи віросповідання призвело до того, що Держдепартамент США заявив, що ця країна «викликає особливе занепокоєння» у зв’язку з порушеннями свободи віросповідання, які тривають.

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.