У Києві збирають книжки для шпиталів. Як долучитися

У Києві у книгарні «Сяйво книги» збирають книжки для шпиталів. Про це повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації із посиланням на комунальне підприємство «Міський магазин».

Зазначається, що всі охочі можуть принести українську та світову класику, окрім російської, фантастику, комікси, популярні книги сучасних українських та зарубіжних авторів.

«Особливо шпиталі будуть вдячні за книги з історії України та будь-яку історичну літературу. Також цікавить нон-фікшн: книги з історії створення брендів, історії відомих особистостей, мемуари, біографії та автобіографії»,— йдеться у повідомленні.

Книги приймають лише українською мовою. Збір триває включно до 31 березня за адресою Велика Васильківська, 6. Під час повітряних тривог магазин не працює.

Що відомо про акції муніципальної книгарні «Сяйво книги»

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Київська книгарня «Сяйво книги» у липні ініціювала збір російськомовних книжок, які відправляють на переробку, а виручені кошти передають на потреби ЗСУ. Кожен, хто принесе та здасть видання російською мовою, отримає знижку 10% на купівлю книг.

На початок вересня 2022 року у муніципальній книгарні «Сяйво книги» зібрали майже 48 тисяч російських книжок. Це приблизно 25 тонн російських книг. Їх відправили на переробку. А отримані понад 97 тисяч гривень передали на потреби Збройних Сил України.

За кошти з російських книжок, які кияни здали на макулатуру, придбали авто для Збройних сил України. Автівку назвали «Сяйвомобіль» і передали на передову на Херсонщині.

У жовтні минулого року муніципальна книгарня «Сяйво книги» започаткувала створення мобільних бібліотек для українських воїнів на передовій в рамках проекту «Повернись живим».

У грудні міська книгарня «Сяйво книги» запрошувала киян долучитись до благодійного проєкту «Одним словом» та лишити книжковий подарунок для літніх людей.

У січні у «Сяйві книги» збирали мобільну бібліотеку для військових. книги можна було принести або придбати у магазині.

Книгарня «Сяйво книги» продовжує збирати російськомовні книги, які відправлять на переробку. Акція триватиме до кінця травня.

suspilne.media